Ludiek protest atleten op WK in Moskou

Op het WK Atletiek in Moskou is hier en daar protest te zien van atleten tegen de draconische anti-homowetten van Rusland. De wetten verbieden homopropaganda; wat daar allemaal onder valt, is niet duidelijk. Het heeft de sportwereld behoorlijk in beroering gebracht, mede met het oog op de komende Olympische winterspelen in Sochi. De meeste sporters zijn met hun eigen prestaties bezig, maar een aantal vallen op door ludiek protest.

De Zweedse hoogspringster Emma Green Terugaro en landgenote Moa Hjelmer (200 meter-specialist) hadden hun nagels gelakt in de kleuren van de regenboog. Dat plan kwam niet uit de koker van de Zweedse atletiekbond. ‘De atleten mogen zelf beslissen wat ze doen’, zei een woordvoerster. Een Russisiche topatlete reageerde not amused over de actie van de Zweedse atleten, maar dat lijkt in dit homofobe land niet verwonderlijk. De anti-homowetten kunnen bij veel Russen op steun rekenen. Eerder deze week droeg de Amerikaanse atleet  Nick Symmonds zijn zilveren plak op de 800 meter op aan de lgbt’s.  Daarmee was hij de eerste topatleet die de Russische anti-homowetten openlijk afkeurt.

Lees ook:Man plant regenboogvlag op hoogste berg Oeganda
Lees ook:Protest Toneelgroep Amsterdam tegen anti-homowet Rusland
Lees ook:Elton John roept op tot steun homorechten tijdens concert Moskou
Lees ook:Glasgow Commonwealth Games krijgt Pride House
Lees ook:Tv-tip: Cold Fear – Gay life in Russia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>