COC Limburg geeft record aantal voorlichtingslessen

Veilige School Limburg heeft gedurende het afgelopen schooljaar bijna 600 voorlichtingslessen gegeven over homoseksualiteit op scholen in de provincie Limburg: in totaal 581 keer aan in totaal 14.500 leerlingen. Een unieke prestatie in Nederland. Er is al jaren een toenemende vraag naar voorlichtingslessen van COC Limburg. Op dit moment worden bijna alle scholen in het voorgezet onderwijs in Limburg bereikt, aldus projectleider Jack Kraft van COC Limburg: ‘De gastlessen vormen een belangrijk middel in onze strijd voor acceptatie van homoseksualiteit.’ Vorig jaar stond de teller nog op 451 lessen. COC Limburg verwacht dat de groei nog verder zal toenemen. (bron: persbericht).

 

Scholen nemen meer hun verantwoordelijkheid. ‘Ze realiseren zich dat ze iets moeten doen om acceptatie te vergroten en nemen voorlichtingslessen af’, aldus Kraft. Met de verplichting, die binnenkort landelijk van kracht wordt, om voorlichting op school te geven, kunnen we een nog grotere vraag verwachten. De voorlichters komen overigens niet alleen op scholen, maar worden ook steeds gevraagd bij maatschappelijke organisaties, zoals  vrouwenbonden. Afgelopen jaar waren ook de voorlichtingen aan studenten van de Internationale School opvallend.

 

COC Limburg is helemaal klaar voor de vraag naar meer voorlichtingen. Afgelopen jaren is hard gewerkt aan professionalisering en deskundigheidsbevordering van de voorlichters. Voor elke voorlichter is er een trainingsroute en een speciaal voorlichterhandboek. Daarnaast is er een speciale website waardoor de aanmelding van gastlessen geautomatiseerd is. Kijk voor meer informatie over het project Veilige School Limburg op de website van Veiligeschool Limburg. In het kader van het 40-jarig jubileum van COC Limburg, zal het Team Voorlichting op woensdag 10 oktober een voorlichtingsmanifestatie houden aan 1000 leerlingen van het Sophianum college te Gulpen, hiermee doen ze een poging om in het Guinness Book of Records te komen.

Lees ook:COC Limburg start posteractie en nieuwe website
Lees ook:COC geeft voorlichting aan duizend leerlingen tegelijkertijd
Lees ook:COC Limburg op de bres in onderwijs en voetbal
Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Iedereen aan de bal bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>