Berlijnse homo’s demonstreren tegen komst paus

IMG_20160602_132651Donderdag 22 september demonstreert roze Berlijn tegen het bezoek van de paus aan Duitsland. De demonstratie heeft als motto ‘Keine Macht den Dogmen’ (geen macht voor dogma’s) en begint om 16.00 uur op de Potzdamer Platz. Tot nu toe hebben zestig organisaties zich aangesloten bij het protest tegen het ‘mensvijandige seksen- en seksbeleid’ van de paus. De Duitse COC, de Lesben und Schwulenverband in Deutschland (LSVD) nam het initiatief tot de demo. Het protest komt niet uitsluitend uit de roze hoek: organisaties als Terre des Femmes en het Humanistisch Verbond Duitsland en talrijke prominenten komen ook, of sympathiseren.

Ook politiek Berlijn is in rep en roer, omdat de paus zich niet beperkt tot een preek voor gelovigen in het Olympisch Stadion, maar ook het Duitse parlement zal toespreken. Veel linkse leden van de Bundestag, van ultrarood tot leden van de SPD en de Grünen, zullen schitteren door afwezigheid, als de paus in de Reichstag spreekt. Zij vinden dat de paus daarmee religieuze neutraliteit aan zijn laars lapt. Anderen vinden dat onzin en zeggen dat Benedictus XVI niet alleen hoofd van de katholieken is, maar ook staatshoofd van het Vaticaan. Hoe dan ook: het wordt een heet weekje in (gay) Berlijn.

Lees ook:Roze Berlijners willen geen paus in hun stad
Lees ook:Ook Duitsers protesteren tegen Poetin
Lees ook:Homo/lesbofeesten in Berlijn
Lees ook:Bescheiden roze protest op pausbezoek aan EU-parlement
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>