Aidsbestrijding blijft een prioriteit

Aidsbestrijding blijft één van de hoofdprioriteiten bij ontwikkelingsbeleid. Dat zei staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking afgelopen donderdag bij het Heineken Hiv/Aids Symposium. Met het nieuwe kabinet dreigde de financiering van aidsbestrijding bij onder meer homomannen in ontwikkelingslanden op de tocht te komen.

Vorige week maakte Knapen bekend dat hij zich wil richten op water, landbouw, veiligheid en SRGR: seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Daarbij richt het kabinet zich specifiek op het voorkomen van nieuwe aidsinfecties en op seksuele rechten van kwetsbare groepen als meisjes, homoseksuelen, drugsgebruikers en prostituees. Culturele waarden en taboes zijn vaak een obstakel bij aidsbestrijding. Knapen: ‘Anders dan veel andere donoren schrikt Nederland er niet voor terug om de discussie aan te gaan over bijvoorbeeld gezinsplanning, abortus en veilige seks.’ Hij erkent dat ook de aidsbestrijding niet aan bezuinigingen ontkomt, maar ons land blijft met jaarlijks 400 miljoen euro nog altijd één van de grootste donoren op het terrein van aids en SRGR.

Lees ook:Aids toch prioriteit in Nederlandse ontwikkelingsbeleid
Lees ook:Nieuw kabinet toont nog geen ambitie in strijd tegen hiv/aids
Lees ook:Regering ontziet aids organisaties een beetje
Lees ook:Protest tegen bezuinigingen op aids maatschappijbreed gedragen
Lees ook:EU investeert extra in aidsbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>