Regering ontziet aids organisaties een beetje

De nieuwe regering bezuinigt iets minder op aidsbestrijding. De aangekondigde draconische bezuinigingen zijn voor 2011 teruggeschroefd van 82 miljoen naar 62 miljoen euro. Organisaties die zich bezighouden met de bestrijding van hiv en aids, worden niet met ook nog eens 50 miljoen, maar met 40 miljoen euro gekort.

 

Een ruime Kamermeerderheid had staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking daarom gevraagd. Hij omschreef de aanpassing als ; een kleine handreiking in een overgangsfase’. Het Aids Fonds en Stop Aids Now! protesteerden fel tegen de doldrieste maatregelen. Bijna 80.000 mensen tekenden een petitie tegen de bezuinigingen. Een lichtpuntje: als het goed blijft gaan met de economie, kunnen hulporganisaties van het rijk meer geld verwachten. Als het bruto nationaal product (BNP) groeit. De hoogte van de subsidie wordt daaraan gekoppeld.

Lees ook:Bezuinigingen op aids erger dan gedacht
Lees ook:Einde van aids in 2030 alleen realistisch bij grotere inspanning
Lees ook:Aids toch prioriteit in Nederlandse ontwikkelingsbeleid
Lees ook:Nederland snijdt drastisch in aidsbestrijding
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>