AmsterdamDiner 2009 haalt geld op voor Afrika

ZIMG_20160517_101747aterdag 20 juni 2009 vindt in Amsterdam het 17e AmsterdamDiner plaats, het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids (2013: klik hier). Aan het diner in de Heineken Music Hall nemen ruim duizend mensen deel, waaronder prinses Mabel, prins Friso en Michel Sidibé, hoofd van UNAIDS, de VN organisatie voor hiv en aids. Het bedrijfsleven en vermogende particulieren krijgen de oproep om juist nú volop de strijd tegen aids te steunen: de economische crisis heeft veel invloed op de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, met name de aidsbestrijding. Dit keer wordt er geld verzameld om mensen met een microkrediet aan een betaalbare ziektekostenverzekering te helpen (bron: persbericht).

 

Monique Hein, vrouw van ‘s lands grootgrutter: ‘Wanneer we ‘Out of the Box’ denken door nieuwe partnerships te bouwen, helpt dat ons door deze moeilijke economische tijd te komen én werkelijk duurzame hulp te bieden.’ Dit jaar staat de microkrediet organisatie PRIDE centraal op het AmsterdamDiner. Deze organisatie stelt mensen in staat om op eigen benen te staan door een eigen bedrijfje te starten. Door PRIDE te koppelen met het Health Insurance Fund (een Nederlands initiatief dat Afrikanen aan een ziekenfonds helpt), kunnen deze mensen betaalbare ziektekostenverzekeringen afsluiten. PRIDE wordt gesteund door HIVOS, een van de partners binnen STOP AIDS NOW! Het AmsterdamDiner groeide uit tot een van de meest gewaardeerde benefietgala’s van ons land: de voorgaande 16 edities brachten samen bijna 4 miljoen euro voor aidsbestrijding op.

Lees ook:AmsterdamDiner eert Minister Ploumen
Lees ook:AmsterdamDiner haalt half miljoen op voor Aids Fonds
Lees ook:Nederland snijdt drastisch in aidsbestrijding
Lees ook:AmsterdamDiner haalt 710.000 euro op
Lees ook:Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM

1 Reacties // Reageer

One thought on “AmsterdamDiner 2009 haalt geld op voor Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>