Mannen zijn ijdeltuiten

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De Nederlandse man heeft minder tijd nodig om zich op te tutten dan de gemiddelde Europese seksgenoot, maar hij staat zich wel langer te soigneren (een kwartier) dan de Nederlandse vrouw (13 minuten). Dat bleek uit een onderzoek van scheermesjes fabrikant Gilette. Tja, wat moeten we dáár nou weer mee? Zijn mannen ‘dus’ ijdeler dan vrouwen?

Nederlandse mannen zijn de enigen in Europa die meer tijd nodig hebben dan vrouwen. Zijn Nederlandse vrouwen soms in een floep en een zucht klaar, of maken ze zich niet (meer) op? De meeste tijd gaat volgens Gilette zitten in de scheerbeurt, maar het kapsel in model krijgen, kost ook veel tijd. Scheren en mannenhuidjes verzorgen is kennelijk tijdrovender dan damestoetjes kleuren en plamuren. Misschien moet de tijd bij de kapper meegerekend worden: dames kunnen de kapsalon verlaten met ‘gebeitelde’ kapsels, die weken in vorm blijven zitten.


Mannen moeten wellicht veel meer met gelletjes en styling mousse in de weer om er een beetje fatsoenlijk uit te zien. Alhoewel: dat kan al die heren met kale koppen of kortgeschoren kapsels weer géén tijd kosten. De Duitse man is de meest ijdele in Europa: die heeft 24 minuten per dag nodig het heertje te worden. Daarna volgen de Portugezen, de Spanjaarden en de Italianen. Overigens soigneert de Italiaanse man zich het meest effectief: hij heeft ‘slechts’ 18 minuten per dag nodig om zich op te tutten, maar geldt wel als de meest verzorgde man in Europa.

Lees ook:Nederlandse man ontevreden over eigen uiterlijk
Lees ook:Fun from Venezuela Los Amigos Invisibles – Yo soi asi
Lees ook:Mannen zijn egoïsten
Lees ook:Vrouwen willen gladde mannen
Lees ook:Bejaarden dromen van vreemdgaan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen zijn ijdeltuiten

  1. TomTom

    Scheren kost je teveel tijd misschien; wishfull thinking van deze scheermesjes fabrikant?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>