Vrouwen willen gladde mannen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Vrouwen houden van gladde mannen: 72% van de vrouwen aait graag over een gladgeschoren mannenhuidje. Dat vinden ze verzorgd staan, maar ook betrouwbaar, professioneel en succesvol. Opmerkelijk is dat 64% van de mannen het daarmee eens is, zoals blijkt uit een onderzoek van het Belgische bureau P&G. Vreemd, want in de reclame, op tv en in de showbizz lopen de meeste heren er nou niet bepaald gladgeschoren bij.

Snorren en baarden zijn nu écht helemaal uit: mannen vinden ze ‘ouderwets’ en vrouwen ‘totale afknappers’. Scheren is voor de meeste mannen de meest tijdrovende verzorgende bezigheid. Hoe lang je voor de spiegel staat, zegt niets: Duitse mannen staan zich maar liefst 47 weken van hun leven te scheren, maar toch vallen ze onder de categorie minst verzorgde mannen van Europa.

Europese vrouwen vinden Italiaanse mannen het best verzorgd, hoewel die niet langer in de badkamer staan te tuttelen dan hun Belgische soortgenoten. Jonge mannen besteden meer zorg aan hun uiterlijk, omdat ze denken dat dat goed voor hun carrière is: 63% van de jonge mannen scheert zich voor een sollicitatie, tegen 37% van de oudere mannen. Vier op de tien mannen scheren zich voor een date.

Niet alleen baardharen, ook het wegwerken van neus –en oorharen horen bij het soigneren. En wat te denken van ander lichaamshaar? Vier op de tien Zweedse mannen scheert zijn schaamhaar, één op de vier Duitsers scheert zijn borsthaar. Franse vrouwen hebben overigens het minste moeite met lichaamshaar. www.hln.be

 


Zie ook 7-11: ‘Best geklede man van 2007′ 

en 28.11 ‘Best verzorgde man 2007 gezocht’

 

Lees ook:Ideale man scheert schaamhaar af
Lees ook:Mannen zijn ijdeltuiten
Lees ook:Movember – laat je snor staan voor een goed doel
Lees ook:Ranking the Stars tien namen bekend
Lees ook:Mannen zijn egoïsten

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vrouwen willen gladde mannen

  1. Dingetje

    En toch laat ik mijn snor staan, want zonder heb ik een blotebillengezicht.
    Het enige wat bij mij kaal is, zijn mijn edele delen.

      /   Reply  / 
  2. Bunzenbrander

    Fijn om te weten ook, snor

      /   Reply  / 
  3. moosability

    4 op 10 zweedse mannen scheert zich van onderen? Gaat het dan over de gehele populatie of over de heren die van heren houden? Is dat daar een voorwaarde om in de sauna’s binnen te mogen komen of zo?

      /   Reply  / 
  4. joep

    is Kort maar krachtig,Kaal Helemaal ,m’n klote,pik schaamstreek en gezicht.Niet hoofd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>