Sizzla toch niet welkom op Belgische Reggae Geel Festival

IMG_20160602_124726De homofobe rapper Sizzla zou optreden op het Belgische reggaefestival Reggae Geel, maar daar is een streep door gezet. Na felle protesten heeft de organisatie het concert van Sizzla geannuleerd.  De Belgische roze organisatie Equal Rights and Justive Collective schreef vorige week in een open brief dat homohatende artiesten niet thuishoren op een Belgische bühne. Sizzla zong in het verleden veelvuldig haatdragende teksten jegens de roze medemens.

Zo bazuinde hij in ‘Nah Apologize‘ rond dat je homo’s moest vermoorden door ze te verbranden. In 2014 uitte hij opnieuw antihomo-geluiden tijdens het grootste reggae-festival in Jamaica, reden voor de Melkweg om in dat jaar een concert af te blazen. De organisatie van Reggae Geel schrijft ‘al veertig jaar tegen haat en vijandigheid’ te zijn, maar had Sizzla ‘bewust op de affiche te zetten’, omdat hij in reggae-land ‘top is en veel fans heeft’. De organisatie had naar eigen zeggen ‘met de artiest ‘contractueel vastgelegd dat hij op het festival zijn extrem(istisch)e uitlatingen achterwege zal laten.’  Nu hoeft niemand er nog op te letten of de homofobe rapper zich daaraan houdt: hij is niet welkom.

Lees ook:Homofobe rapper Sizzla welkom op Festival Reggae Geel in België
Lees ook:Melkweg cancelt concert homohater Sizzla
Lees ook:Verklaringen podia, organisatoren en artiest rondom optreden Sizzla
Lees ook:Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag
Lees ook:Straight Pride heeft dubbele agenda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>