Bijna alle streng gereformeerde jongeren in Nederland tegen homo-zijn

downloadHet is geen nieuws, dat streng-gereformeerden in ons land in ieder geval op roze gebied de eeuw van de Verlichting nog niet hebben bereikt. Dat maar liefst 93 procent van de jonge orthodox-christenen het homo-zijn afwijst, is opzienbarend. Uit een enquête van het Reformatorisch Dagblad onder 1100 streng gelovigen tussen de 26 en 40 jaar bijkt dat 93 procent van hen vindt dat homo’s in de kast moeten blijven.

Homo’s worden ‘geduld’, als ze zich maar ‘volledig onthouden van seksualiteit’. In vergelijking met 1981 – toen een soortgelijk onderzoek plaatsvond – is er wel sprake van enige Verlichting: op het gebied van voorbehoedsmiddelen. Vond 11,5 procent in 1981 het gebruik ervan ‘min of meer verantwoord’, nu is dat 60 procent. Samenwonen zonder te trouwen blijft een groot taboe; 92 procent is daartegen. Sociale media en tv zijn wel ingeburgerd geraakt, iets dat vroeger streng verboden was. Alleen op zondag niet: alleen Whatsappen is toegestaan, maar Facebook raadplegen is een twijfelachtige bezigheid op de Dag des Heeren. Nederland telt zo’n 650.000 orthodox-gereformeerden, van wie het merendeel in behoorlijk gesloten gemeenschappen leven.

Lees ook:Alkmaar heeft nieuwe homo-ambassadeurs
Lees ook:Homo- en biseksuele mannen vaker slachtoffer cyperpesten dan heteromannen
Lees ook:Britse leerlingen steeds homovijandiger tegen docenten op social media
Lees ook:Acceptatie homo’s toegenomen, maar niet overal
Lees ook:Urk houdt vast aan weigerambtenaren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bijna alle streng gereformeerde jongeren in Nederland tegen homo-zijn

  1. Wilfred Ploeg

    Als je het artikel over de streng gereformeerden leest, is het des te meer duidelijk dat mijn boek ‘Man met vrouw zoekt man’, over homoseksualiteit in het heterohuwelijk heel zinvol en nodig is. Het komt vandaag, 11 maart uit bij Fosfor in Amsterdam als e-boek, en bij bv. bol.com ook als paperback. Een boek over mannen die homoseksuele gevoelens hebben, maar getrouwd zijn met een vrouw. Een thema waarvan veel Nederlanders denken dat het niet meer van belang is (we zijn toch allemaal progressief???),maar waar ik in mijn praktijk als coach wel degelijk mee te maken heb.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>