Acceptatie homo’s toegenomen, maar niet overal

In Nederland is de acceptatie van homoseksualiteit de afgelopen jaren verder toegenomen. Stond in 2006 nog 15 procent van de Nederlanders nog afwijzend tegenover homo’s, nu is dat nog maar 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Sociaal en Centraal Planbureau (SCP). Maar er zijn groepen waar het nog altijd matig tot slecht gesteld is met homo-tolerantie: allochtonen, streng gelovigen, PVV-stemmers en scholieren. Onder Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond is maar liefst 62 procent negatief over de roze medemens, met een Turkse achtergrond 54 procent, met een kerkelijke achtergrond 26 procent en PVV-stemmers 10 procent.

Ook op scholen ziet het er voor homoseksuelen niet rooskleurig uit. Slechts 5 procent van de scholieren vinden dat jongeren op middelbare scholen open kunnen zijn over hun homoseksualiteit. Ook dat blijkt uit het rapport van het SCP. De acceptatie van homoseksualiteit in Nederland is vergelijkbaar met die in België, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen. De verschillen met de rest van Europa zijn groot, vooral Oost-Europa. In Polen, Bulgarije en Litouwen is meer dan de helft van de bevolking afwijzend tegenover roze medeburgers; dat percentage is de afgelopen tien jaar niet veranderd.

Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun
Lees ook:Helft jongeren Noord-Holland wijst homo’s af
Lees ook:COC: ‘Te gek voor woorden dat veel scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie’
Lees ook:Paarse vrijdag op middelbare scholen
Lees ook:PVV-er vaakst negatief over homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>