Marokkaanse jongeren krijgen Dalesprijs

De Marokkaanse jongeren van A Salaam hebben de Burgemeester Dalesprijs 2009 gekregen. Deze groep zet zich volgens de website van COC Nijmegen inmiddels ‘ruim zes jaar in om de integratie en actieve participatie in de Nederlandse samenleving te versterken en de eigen verantwoordelijkheid van jongeren hierin te stimuleren’. Dat doen ze door het organiseren van feesten en sport en door gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. In de Nijmeegse Marokkaanse gemeenschap is a Salaam een begrip.

De Dalesprijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt in het stadhuis van Nijmegen. De prijs is bedoeld voor mensen en organisaties die op vrijwillige basis gestalte geven aan het non-discriminatie beginsel uit artikel 1 van de Grondwet. COC Nijmegen lanceerde in 1998 ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan de Dalesprijs, maar daarmee is het geen ‘homoprijs’. De samenstelling van de jury ‘staat garant voor een brede emancipatoire visie’, schrijft COC Nijmegen plechtig op haar website.

Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014
Lees ook:Vrijdag 27 januari: Gerard Spong spreekt Burgemeester Danes Lezing 2017 uit
Lees ook:Jongerius spreekt Burgemeester Dales Lezing
Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen
Lees ook:Burgemeester Dales lezing 2011: Atzo Nicolaï

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>