Homo’s Senegal worden vervolgd

IMG_20160527_161320In de West-Afrikaanse staat Senegal heeft de rechter in Dakar negen mannen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Ze werden op 19 december opgepakt in de woning van Diadji Diouf, de voorzitter van AIDES Senegal, een organisatie die zorgt voor hiv preventie onder mannen die seks hebben met mannen. De arrestanten zijn schuldig bevonden aan criminele samenzwering en ‘tegennatuurlijke daden’. In Senegal is homoseksualiteit tegennatuurlijk en strafbaar.

De International Gay & Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) is ‘uiterst bezorgd over het feit dat het recht op vrije en rechtvaardige rechtspraak met voeten is getreden, net als het recht op privacy en het recht op vrijheid van discriminatie.’ Vorig jaar maakten Human Right Groups zich al grote zorgen over de toenemende homohaat en geweld tegen homo’s in het Afrikaanse moslimland. Tientallen Senegalese homo’s zouden hun land al zijn ontvlucht, uit angst voor de doodstraf.

Lees ook:Mishandeling homo’s in Irak wijd verbreid
Lees ook:Vermeende homo’s in Senegal vrijgelaten
Lees ook:Tutu verovert de homoharten in San Francisco
Lees ook:Brievenactie tegen dreigende executies homo’s Iran
Lees ook:Nepal: rechters eisen van regering homorechten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homo’s Senegal worden vervolgd

  1. Pingback: Vermeende homo’s in Senegal vrijgelaten | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>