Brievenactie tegen dreigende executies homo’s Iran

COC Nederland is vandaag een brievenactie gestart tegen de dreigende executie van drie Iranese mannen, die homo zouden zijn. Tegenstanders kunnen de Iraanse autoriteiten oproepen van executies af te zien, door een online brief te ondertekenen (klik  hier en klik door op ‘Take action now’). Ook kan ween brief aan de politieke leiders van een aantal Westerse landen worden getekend, waarin die worden opgeroepen om actie te ondernemen (bron: persbericht).

De actie volgt op een recent bericht, waarin Human Right Watch de dreigende executie van Mehdi P., Moshen G. en Nemat S. bevestigen. Zij zijn door de Iraanse rechter ter dood veroordeeld omdat ze homoseksuele contacten zouden hebben gehad, toe nn ze nog minderjarig waren. De datum van de executies is nog niet vastgesteld, maar de advocaten vrezen dat die ieder moment kunnen plaatsvinden. De brievenactie is een gezamenlijk initiatief van het International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC), de Iranian Queers Organisation (IRQO) en COC Nederland.    Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade in Teheran volgen de kwestie op de voet, op verzoek van het COC. Het ministerie werkt daarbij samen met de internationale gemeenschap.

Lees ook:Opnieuw homo’s opgehangen in Iran
Lees ook:Alweer een jonge Iranese homo geëxecuteerd
Lees ook:Online actie voor homoparagraaf VN-resolutie
Lees ook:Amerikanen dragen T-shirts om Russische homo’s te steunen
Lees ook:Brede oproep tegen transfobie Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>