Homorazzia had niet mogen gebeuren

Er was geen reden voor de razzia-achtige actie van de politie op de homo-ontmoetingsplaats langs de A58 bij Tilburg. Tot die conclusie komt politie Midden –en West Brabant in een evaluatie die woensdag met burgemeester Vreeman (PvdA) van Tilburg is besproken. De politie doorzocht eind mei op nogal opzichtige wijze de bewuste parkeerplaatsen langs de A58, naar aanleiding van klachten over onzedelijke zaken.

Bezoekers vonden de controle nogal lijken op een homorazzia. De agenten waren in burger, zwaaiden met zaklantaarns en zouden intimiderende teksten hebben geroepen. Vreeman en het COC eisten daarna opheldering. De burgemeester gaf opdracht om alle opgenomen persoonsgegevens van de bezoekers te vernietigen. Hij benadrukt dat dit nooit meer mag gebeuren. Overigens rept het rapport niet over ‘fout’ gedrag van agenten.

Lees ook:Burgemeester pikt homorazzia niet
Lees ook:Minister erkent fouten bij homorazzia
Lees ook:Politie hardhandig tegen homo’s
Lees ook:Afpersers homo’s opgepakt
Lees ook:Razzia in leerbar Antwerpen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homorazzia had niet mogen gebeuren

  1. Paul

    Met bewondering lees ik hoe de politie op de parkeerplaats langs de A58 even ‘polshoogte” ging nemen. Dit zou veel vaker en veel strenger moeten gebeuren.
    Homosexuelen vechten al decennia voor begrip, erkenning en gelijke rechten, en mede dankzij onze liberale regering kunnen zij nu ook “een normaal leven” leiden, trouwen en zelfs kinderen adopteren. Eindelijk “uit de kast”. Maar schijnbaar zijn gelijke rechten niet genoeg. Nee, de ‘heren” willen meer!
    Misbruik makend van het slappe gedoogbeleid van de regering, worden talrijke parkeerplaatsen en bospercelen officieus geclaimd tot ontmoetingsplaats, waar het begrip “ontmoeting” wel heel ruim genomen wordt, met handelingen die het daglicht of de waarheid niet kunnen verdragen, stiekum en pervers.
    Handelingen die normaal niet thuishoren in de openbaarheid, worden nu tot standaard verheven in deze vrijhandelszones, en wij moeten ons maar aanpassen!
    Hierdoor zijn niet, zij, maar wij, achteloze burgers, het opgejaagd wild. Spelende kinderen worden angstvallig aangelijnd, achteloze automobilisten worden ongewild benaderd, wandelaars moeten hun ogen sluiten.
    Het verweer is dat “iedereen” toch weet welke parkeerplaatsen “besmet” zijn, dus eigen schuld, dikke bult! Oh, dus nu moet ik uitkijken waar en wanneer ik kan stoppen als ik niet lastiggevallen wil worden? Is dit niet de wereld op zijn kop?
    Als de heren niks onoorbaar doen, hoeven de heren zich toch nergens druk om te maken als de politie langskomt? Volgende keer foto’s en namen in de krant. prima! Alles is geoorloofd om de rechten van de gewone burger weer hersteld te krijgen.Ik heb mijn sollicitatie-brief voor de politie vandaag gepost!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>