Karin Spaink Roze Lieverdje 2008

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Groenlinks Amsterdam reikte het Roze Lieverdje 2008 op donderdag 14 februari 2008 uit aan Karin Spaink. Het is een prijs die GroenLinks om het jaar aan een Amsterdammer uitreikt die zich inzet voor homo-emancipatie en seksuele diversiteit. Het beeldje werd uitgereikt door wethouder Marijke Vos tijdens een bijeenkomst op het Spui. Spaink is voor emancipatie van seksuele diversiteit, voor seksfeesten. Het juryrapport zegt: ‘Spaink is de verpersoonlijking van de bevrijding van de seksualiteit. Van alle kandidaten is zij bij uitstek seksueel divers.

 

Haar leven is te beschouwen als een voortdurende coming out. Haar strijd voor bescherming van de privacy is uniek in Nederland en sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van GroenLinks. Ook de manier waarop ze omgaat met haar ziektes MS en kanker is bewonderenswaardig. Karin Spaink won ook de publieksprijs, die voor eenderde meetelde in de uitslag. De andere genomineerden waren Krzysztof Dobrowolski-Onclin (coördinator van de voorlichtingsgroep van  COC Amsterdam) en Marjan Sax (lesbisch-feministische activiste).

 

 

Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2010 staat open
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend
Lees ook:Roze Lieverdje 2008
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2010
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Karin Spaink Roze Lieverdje 2008

  1. Pingback: Vrolijke boel bij opening expositie Dolly Bellefleur | Gay

  2. Pingback: Nominatie Roze Lieverdje 2010 staat open | Gay

  3. Pingback: Bijna helft mannen krijgt ooit kanker | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>