Internationale actie voor educatie tegen homofobie

Zaterdag 6 oktober organiseert Empowerment een openbaar debat over de bestrijding van homofobie in de context van fundamentalisme. Aan het debat nemen leden deel van de nieuwe internationale adviesraad van de “Global Alliance for LGBT Education” (GALE). Met dit debat sluiten zij hun programmaweek in Amsterdam af.De Global Alliance for LGBT Education is een wereldwijd netwerk van voorlichters en trainers over homoseksualiteit. Aan de oprichting van dit netwerk, dat in de eerste week van oktober formeel van start gaat, ging een jarenlang behoefteonderzoek vooraf. Hieruit bleek, dat fundamentalisme een wereldwijde dreiging vormt voor de vrijheid van individuele keuzes. Er ontstaan steeds meer onheilige allianties tussen de Katholieke kerk, Evangelische conservatieven uit de Verenigde Staten, de Orthodoxe Kerk (Oost-Europa, Griekenland), conservatieve Islamitische krachten en de Hindutva beweging uit India. Zij trachten progressieve bewegingen systematisch uit te hollen, met een beroep op religie en traditie. Vrouwen, homoseksuelen en kwetsbare groepen zijn daarvan de dupe, want het doel van de allianties is versterking van traditionele sociale, seksuele en man/vrouw rollen.

GALE start nu een werkgroep van internationale experts met het doel om effectieve voorlichting te ontwikkelen over homoseksualiteit en heteronormen, zeker in de context van fundamentalisme. Het debat op 6 oktober is de aftrap voor deze discussie. Resultaten van de bijeenkomst worden gepubliceerd op www.lgbt-education.info. We nodigen alle deelnemers uit deel te nemen aan de discussie en mailing list over fundamentalisme en homofobie.

Sprekers tijdens dit debat zijn Professor Gerrie ter Haar (hoogleraar Religie en Ontwikkeling), Jan de Valk (Instituut voor Lerarenopleidingen aan de Universiteit van Amsterdam), Robert Daverschot (ContrariO, Christelijke homo’s en lesbiennes) en Peter Dankmeijer (directeur GALE). Aan het debat nemen verder de leden van de internationale adviesraad van GALE deel. Dit zijn onderwijsexperts uit Australië, Brazilië, Duitsland, India, Italië, Namibië, Polen, Sri Lanka en Peru.

Tijdstip: 6 oktober 14:00 tot 17:00 uur Plaats: De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Van Eeghenzaal, Amsterdam. Deelname: gratis Voertaal: Engels Aanmelding via [email protected], o.v.v. “deelname debat fundamentalisme 6 oktober”.

Naast dit debat zijn er nog 3 andere gebeurtenissen waarbij belangstellenden met elkaar kunnen debatteren en de leden van de adviesraad kunnen ontmoeten:

3 oktober, 17:15, Verzetsmuseum: welkomstborrel voor de leden van de adviesraad (geen aanmelding nodig)
4 oktober, 17:15, Verzetsmuseum: officiële opening van de het virtuele platform van GALE: www.lgbt-education.info (geen aanmelding nodig)
5 oktober, 20-22 uur, School of International Training, Lauriergracht 138: expert meeting teacher training (aanmelden via [email protected], o.v.v. “deelname teacher training 5 oktober”).

Lees ook:Rugbyclinic voor homomannen
Lees ook:Minisymposium homovriendelijke scholen
Lees ook:Inschrijven Gay Games Keulen begint
Lees ook:Peter de Ruijter nieuwe voorzitter COC Amsterdam
Lees ook:Tijgertje organiseert workshop weerbaarheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>