Anti-homo geweld groter in ‘komkommertijd’?


Lijken er in de media afgelopen maand meer meldingen
te komen van anti- homo geweld op straat in Amsterdam, in Rotterdam weet men het niet goed en zijn voorstellen om dit probleem in kaart te brengen. „Het is geen stoerdoenerij. Volgens mij worstelen ze vaak zelf met homoseksuele gevoelens”, zegt homoactivist Chafik Gadir in Trouw.
COC voorzitter Frank van Dalen is er maar druk mee om iedere keer weer weerwoord te geven bij het geweld en tegen de vooroordelen, in De Pers een interview.
Ik denk dat er zowiso een stijging is van hufterigheid en geweld in de samenleving, samen met het feit dat de standaard in Nederland toch weer het maaiveld is en wie daar met zijn kop bovenuit steekt krijgt (bekrompen-)reacties. Maar het lijkt soms ook nu het ‘komkommer tijd’ is in de media deze berichten met beide handen aangrijpen om toch met grote koppen te kunnen komen. Daarmee wil de zaken zeker niet vergoeilijken (anders zou ik er hier ook geen aandacht aan geven). Het blijft een zaak van opvoeding, tolerantie en het bestrijden van vooroordelen. Maar goed, uiteindelijk blijken ook homo-mannen maar net gewone mensen die op zoek zijn naar een geborgen vaste relatie.

Lees ook:Poll februari: wat boeit jou?
Lees ook:Moeten homo’s het Songfestival in Servië boycotten?
Lees ook:COC wil af van zelfgecreëerd mysterieus sfeertje
Lees ook:COC wil aparte opvang voor LHBT-asielzoekers
Lees ook:‘Vrouwen online mondiger dan mannen’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Anti-homo geweld groter in ‘komkommertijd’?

  1. gebroeders Grimm

    Anti-homo geweld moet de kop in worden gedrukt. Eigenlijk zou elke keer als er weer een flikker in elkaar wordt geslagen – de hele gaycomunity moeten opstaan. Zolang dit nog niet gebeud werpen de gebroeders Grimm zich op als PINK SPECIAL SECURITY.
    Heb je ons nodig ? Roep ons op.
    http://www.gebroedersgrimm.web-log.nl

      /   Reply  / 
  2. Peejee

    Haha leuke kop hoor maar inderdaad hebben we niet altijd gezeik

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>