Nog even nazomeren(3): Beautifull Thing

In de speelfilm Beautifull Thing uit 1996 gaat de homo nu eens niet dood in de eerste scène, strijd met een dodelijke ziekte of zit in zijn of haar ombouwfase. Beautifull Thing was de eerste coming-of-age-out-of-the-closet-feel-good-movie. En speelde gewoon in een Londense arbeiderswijk waar we de buurjongens Ste en Jamie één zomer lang volgen waarbij zij hun liefde voor elkaar ontdekken. Zonnig mooi en mét humor. De hele soundtrack van de film is van de Amerikaanse band The Mama’s & the Papa’s:

 

Lees ook:Jamie Olivier danst als gay in YMCA
Lees ook:Speelfilm Brokeback Mountain vanavond op tv
Lees ook:Canadezen zijn lief
Lees ook:Twee Ierse halfbroers gelijktijdig als transgender uit de kast
Lees ook:Delfts Film Gayvenement

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog even nazomeren(3): Beautifull Thing

  1. rolf ernst

    Gay Games 1998: op de Nieuwmarkt was deze film te zien in de open lucht. De tribune zat vol. Het miezerde: het publiek kroop tegen elkaar aan om warm te blijven. Toen de ene boy de andere zoende, verzuchtte de complete tribune met een traan in de ogen: ‘Ohhh’. Terwijl op datzelfde moment om ons heen hoeren, junken, dronken hetero’s en taxi’s rondtetterden. Wat was dát een prachtige week: de Gay Games 1998 in Amsterdam!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>