Politieke rel rond Arondéus-lezing

Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk (PvdA) had dit jaar de jaarlijkse Willem Arondéuslezing voor zijn rekening zullen nemen, op dinsdag 26 april in het provinciehuis van Noord-Holland. De lezing is afgelast. Reden: Von der Dunk zou nogal wat politiek getinte passages in zijn rede hebben staan, tegen de afspraak in met de werkgroep uit de Provinciale Staten die de lezing organiseert.

 

Hij had een ‘inspirerend en prikkelend verhaal’ moeten houden over een ‘actueel, voor de provincie relevant sociaal-maatschappelijk thema’, zonder er een (partij-)politiek beschouwing van te maken. Doel van de lezing en het daaropvolgende debat is een forum te bieden voor burgers en politici om vrij van gedachten te wisselen over actuele provinciale thema’s. Hero Brinkman van de PVV betichtte Van der Dunk van ‘PVV-bashing’ en twitterde verheugd: ‘Hulde betuur. Afgang Von der Dunk!’ Willem Johan Cornelis Arondeus (1894-1943) was een Nederlands beeldend kunstenaar, auteur en verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Hij nam deel aan de bomaanslag op het bevolkingsregister van Amsterdam, werd gearresteerd en in juli 1943 gefusilleerd.

Lees ook:Alternatieve Arondéuslezing Von der Dunk
Lees ook:Thomas van de Dunk houdt Willem Arondéuslezing 2011
Lees ook:Bas Haring houdt Willem Arondéuslezing in Haarlem
Lees ook:Bas Haring houdt Arondéuslezing 2017 op 10 mei in Haarlem
Lees ook:Website Gay Haarlem gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>