Franse McDonald’s homoreclame te pikant voor de VS

Onlangs is in Frankrijk een commercial opgenomen voor McDonald’s, met een tienerboy die zijn vriendje belt, terwijl zijn vader eten haalt: ‘McDonald’s, come as you are’ (klik hier voor het filmpje). De ‘homoreclame’ zal niet in de Verenigde Staten te zien zijn: dat liet een bobo van de hamburgerketen weten. Don Thompson, nummer twee in-command bij de fastfood gigant, zei tegen de Chicago Tribune dat de commercial niet geschikt is voor eigen land vanwege verschil in normen en waarden.

 

‘Bij McDonald’s staan we voor basiswaarden. De wereld wordt kleiner, dus we hebben heel wat discussie’, aldus Thompson. ‘Soms zullen we fouten maken. We praten over zaken die in het ene deel van de wereld grote impact hebben, maar tot de culturele norm horen in een ander deel. Dat zijn dingen waarvan we moeten leren. Maar: die commercial wordt niet in de VS getoond.’ In Frankrijk werd het filmpje positief ontvangen, maar kreeg kritiek in eigen land. Bill O’Reilly schamperde op Fox news of McDonald’s ‘nu wellicht ook dezelfde soort reclame voor terroristen zou gaan maken’.

Lees ook:Apple knipt lesbisch koppel uit commercial
Lees ook:Wilfred de Bruijn gaat VPRO-tv-programma presenteren
Lees ook:PrEP eerdaags verkrijgbaar in Frankrijk
Lees ook:COC wil dat Jehova’s Getuigen anti-LHBTI filmpje verwijderen
Lees ook:Slechts 14 landen met openlijke roze sporters in Rio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>