Slechts 14 landen met openlijke roze sporters in Rio

IMG_20160525_151808Op de Olympische Spelen doen roze sporters uit slecht 14 landen mee: een reminder dat er nog veel werk te verzetten is voor en door de LHBT-gemeenschap. Pluspunt is dat het aantal openlijk roze sporters groter is dan ooit; zeker 48, aldus The Advocate, al is dat op een totaalvan 11.000 atleten natuurlijk nog steeds een schijntje. In Londen (2012) waren 23 sporters openlijk roze, in Beijing (2008) waren het er tien.

Op de atlas is duidelijk te zien dat een groot deel van de bewoonde wereld (Oost-Europa, Azië, Afrika en delen van Midden- en Zuid-Amerika) geen openlijke LHBT’s heeft gestuurd. Uit de VS en de UK zijn het er acht per land, uit Nederland zeven, Brazilië zes, Zweden vier, Canada drie, Duitsland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika twee per land en uit Australië, Finland, India en Tonga één per land. Het komt min of meer overeen met de LHBT-rechten en sociale acceptatie in de betreffende landen. Het gaat om openlijke roze sporters: deze week werd een aantal Olympiërs ongewild geout door een pulpverhaal van een ‘journalist’ van een hitsig magazine.

Lees ook:Nederland homovriendelijkste land ter wereld
Lees ook:Tussen de lakens met Tom of Finland
Lees ook:Vijftien jaar geleden: eerste ‘homohuwelijk’ ter wereld in Amsterdam
Lees ook:Onderzoek ILGA: 28,5 procent wereldbevolking ziet homoseksualiteit als misdaad
Lees ook:Whoopi Goldberg komt op voor homo’s in Hongarije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>