Homonetwerk Politie bezoekt Roze Filmdagen

IMG_20160515_121553Roze In Blauw, het homonetwerk van de politie Amsterdam-Amstelland, bezoekt zondag 14 maart 2010 de Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival in het Ketelhuis van de Westergasfabriek, om na afloop van de film ‘Clapham Junction’ een discussie te hebben over geweld tegen homoseksuele mannen, vrouwen, bi’s en transgenders in Amsterdam. De film gaat over homofoob geweld en de gevolgen hiervan. Speciaal voor deze voorstelling is Roze in Blauw, het homonetwerk van de politie Amsterdam uitgenodigd om na de film te spreken over homofoob geweld in Amsterdam (bron: persbericht).

 

In de film wordt in een tijdsbestek van 36 uur het leven van een aantal mannen in Clapham in Zuid-Londen gevolgd. De film geeft een beeld van talloze relevante onderwerpen in het leven van homomannen, maar roept ook vragen op over de al dan niet maatschappelijke aanvaarding van homoseksualiteit. Na afloop van de film is er een discussie met het publiek over homofoob geweld, de situatie in Amsterdam en wat gedaan wordt om geweld en discriminatie te bestrijden. Roze In Blauw zal ook haar werkwijze toelichten en vertellen wat de politie doet om geweld tegen LGBT’s te bestrijden. Maar ook de rol van de LGBT gemeenschap zelf komt aan de orde. Elly Lust, voorzitter van Roze In Blauw, is aanwezig met een mannelijke collega. De discussie vindt plaats onder leiding van Dennis Boutkan, voorzitter Roze Filmdagen en COC Amsterdam.

Lees ook:Politie vaart mee tijdens Canal Pride
Lees ook:Thema-avond COC Deventer over homofoob geweld
Lees ook:COC-prijs voor Erwin Olaf en Roze in Blauw
Lees ook:Homonetwerk politie succesvol
Lees ook:Amsterdam Gay Pride: zero tolerance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>