Glossy voor defensievrouwen

Afgelopen jaar was het 65 jaar geleden dat de eerste vrouw bij defensie kwam werken. Om dit te vieren brengt Defensie een eenmalige vrouwenglossy uit die in het teken staat van de Defensievrouw door de jaren heen. Het blad komt er in samenwerking met ‘Lof’, een blad voor werkende moeders en zal extra aandacht besteden aan actueel diversiteitbeleid. De bijzondere uitgave wordt maandag 8 maart – Internationale Vrouwendag – gepresenteerd aan Staatssecretaris Jack de Vries, in het bijzijn van (top) vrouwen en mannen in de krijgsmacht.

 

In de Defensiespecial komen vrouwen aan het woord die werk en gezin combineren, maar er zijn ook interviews met dames van het eerste uur en er is aandacht voor doorstroming van vrouwen naar hogere posities. Onlangs ondertekende Defensie ‘Talent naar de Top’, waarmee dames met talent en inhoud opgestuwd moeten worden. Vorig jaar ontving hoofdredacteur van ‘Lof’ Jolanda Holwerda (1966) de tweejaarlijkse Joke Smit Prijs, vanwege haar inspanningen op emancipatoir gebied: vrouwen inspireren carrière en gezin te combineren en ambities van vrouwen zichtbaar maken.

Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Een lekkere huilbui kan nooit kwaad
Lees ook:Eerste homohuwelijken op Hawaii
Lees ook:IKEA zwicht voor homofobe Russen
Lees ook:Florida wil wc-keuze transgender inperken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>