Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein

IMG_20160522_142305Dolly Bellefleur praat woensdag 6 augustus 2009 met Jeanette Drost van Landelijk Platform Roze 50+ en met Wim Monasso van FILAD over filantropie in haar radioprogramma ‘Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein’. Roze 50+ bestaat uit particulieren en vertegenwoordigers die zich inzetten voor homo -en lesbo-ouderen in Nederland. Uit onderzoek kwam naar voren dat een deel van de homo’s en lesbo’s boven de 70 zich vaker eenzaam voelt dan hetero 70+ers. Ze kwamen vaak laat uit de kast, vaak na een heterorelatie en een huwelijk. Kiezen voor homoseksualiteit op late leeftijd veroorzaakt nogal eens een breuk met familie, kinderen en hun sociale netwerk.

Het platform ondersteunt en stimuleert homo -en lesbo-ouderen en hun initiatieven. Verder wil het platform ervoor zorgen dat alle maatschappelijke organisaties zich bewust worden van het bestaan en de specifieke behoeften van roze 50+ers. De babyboomgeneratie die nu met pensioen gaat, zal naar schatting 50 triljard dollar naar de volgende generatie overdragen. In de komende 25 jaar komt er dus veel filantropisch geefgeld voor goede doelen beschikbaar: het wordt de Gouden Eeuw van de Filantropie. Wim Monasso probeert met zijn organisatie FILAD (Filantropie en Advies) een brugfunctie te vervullen tussen donateurs en goede doelen: zoals de sociale acceptatie van homoseksualiteit in ons land en wereldwijd. De uitzending is woensdag live te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur op homoradio MVS via Salto 1, 1:106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en via www.salto.nl, doorklikken naar StadsFM (bron|: persbericht).

Lees ook:Roze ouderen hebben onvoldoende sociaal netwerk
Lees ook:Kick-off KRO’s Uit de Kast van Arie Boomsma
Lees ook:Alkmaar heeft nieuwe homo-ambassadeurs
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:Roze Plussers bijeenkomst vanaf 13 december ook in Parkstad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>