Brokeback Moutain in Italië gecensureerd uitgezonden

IMG_20160515_160510De film die met Oscars werd overladen, Brokeback Mountain, is op de Italiaanse televisie in gecensureerde versie vertoond. De staatszender RaiDue zond de film uit, waaruit alle homo-erotische scènes waren weggeknipt. ‘De film bevat helemaal geen expliciete seksscènes’, zegt de voorzitter van de Italiaanse homobeweging Gaynet. De Italiaanse homo’s zijn woedend over deze censuur. De RAI mocht de film pas ‘s avonds laat uitzenden.

Inmiddels heeft de Italiaanse publieke zender excuses aangeboden. Ze hadden een gekuiste versie gevraagd, omdat ze oorspronkelijk van plan waren om de film al in de vooravond uit te zenden. De directeur van de RAI verzekerde dat ‘zeer binnenkort’ alsnog de integrale versie van de film is te zien. De film van regisseur Ang Lee gaat over de geheime liefde tussen twee cowboys in het begin van de jaren zestig, met Jake Gyllenhaal en Heath Ledger in de hoofdrollen. Ledger overleed eerder dit jaar. De VARA zendt Brokeback Mountain in ongekuiste versie uit op Kerstavond om 20.30 uur op Nederland 3.

Lees ook:Postuum Golden Globe voor Heath Ledger
Lees ook:Acteur ‘Brokeback Mountain’ dood aangetroffen
Lees ook:Heath Ledger aanvankelijk ‘niet macho genoeg’ bevonden voor Brokeback Mountain
Lees ook:Homofilm ‘Brokeback Mountain’ op filmfestival
Lees ook:Speelfilm Brokeback Mountain vanavond op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>