Actie Robert Long-fans voor brievenboek

IMG_20160518_140712Fans van Robert Long voeren actie om de uitgave van een nieuw brievenboek van Robert Long mogelijk te maken. Het boek ‘Het laatste Jaar’ kan verschijnen als er tenminste 200 mensen van tevoren op ingetekend hebben. Robert Long (1943-2006) bracht samen met Cees van der Pluym (1954) in 1998 een bundel van hun briefwisseling uit: ‘Beste Robert, waarde Cees’. De bundel droeg de ondertitel ‘Brieven over leven, dood, liefde, seks, werk en collega’s’. Nadat Long in 2005 een hartinfarct had gehad, namen ze de briefwisseling weer op. 

Dat leidde tot een reeks brieven over liefde, vergankelijkheid en afscheid. Daarnaast maakten ze zich kwaad over actuele zaken. Tegenwoordig is slechts een select gezelschap geïnteresseerd in brievenboeken: dat is oninteressant voor commerciële uitgeverijen. De non-profit uitgeverij uit Nijmegen ‘De Stiel wil de correspondentie wel uitgeven, mits er minimaal 200 mensen van tevoren hebben ingetekend.Deze brieven worden samen met de column die Long op zijn sterfbed dicteerde in het boek opgenomen. De eerste 200 intekenaars ontvangen een genummerd exemplaar. Op www.hetlaatstejaar.nl kunnen geïnteresseerden intekenen. (www.coc.nl)  

Lees ook:Nieuw boek Robert Long en Cees van der Pluijm
Lees ook:Nieuwe dichtbundel van Cees van der Pluijm markeert 30 jaar dichterschap
Lees ook:Robert Long & Pluijm: ‘Het laatste jaar’
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein – Robert Long
Lees ook:Paul de Leeuw brengt cd uit: ‘De Leeuw zingt Long’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Actie Robert Long-fans voor brievenboek

  1. Mirjam van den Berg

    Aangezien ik Robert meer dan een warm hart toedraag, en alles van zijn hand in bezit heb, zou ik graag ook een exemplaar van het laatste jaar bezitten, echter, waar ik ook op klik, ik kan me niet intekenen, zo gaan we die 200 niet halen.

      /   Reply  / 
  2. Cees van der Pluijm

    Klopt, Mirjam, de site gaat vanavond pas de lucht in. De publiciteit is voortvarender dan de fans dachten :-)

    Maar bij [email protected] kun je je al aanmelden.

    Hartelijke groet,
    Cees

      /   Reply  / 
  3. Mirjam van den Berg

    @ Cees, dank je wel voor je snelle reactie. Dan ga ik me bij deze even intekenen.
    Waar staat de teller op? Indien er meer publiciteit gewenst is, wil ik het ook wel vermelden op mijn eigen weblog.

      /   Reply  / 
  4. Cees van der Pluijm

    Geen idee, Mirjam, de fans regelen het verder en ik wacht vol spanning af.

    Bijgaand het hele persbericht

    P E R S B E R I C H T

    FANS VOEREN ACTIE VOOR NIEUW BRIEVENBOEK ROBERT LONG

    Om de uitgave van een nieuw brievenboek van Robert Long mogelijk te maken voeren fans een actie om ten minste 200 intekenaren te werven. Het boek gaat heten Het laatste jaar.

    Robert Long (1943-2006) publiceerde samen met Cees van der Pluijm (1954) in 1988 de briefwisseling Beste Robert, Waarde Cees. Brieven over leven, dood, liefde, seks, werk en collega’s. Na Longs hartinfarct in 2005 namen ze de correspondentie weer op. Dat resulteerde in 2006 in een reeks brieven en een feuilleton waarin liefde, vergankelijkheid en afscheid centraal staan. Ook maken de heren zich weer ouderwets kwaad over actuele onderwerpen.

    Hedendaagse brievenboeken lijken doorgaans slechts voor een select publiek interessant. Daarom zien commerciële uitgeverijen er weinig brood in. Een aantal fans van Robert Long vond de Nijmeegse non-profituitgeverij De Stiel (www.de-stiel.demon.nl) bereid deze in historisch en menselijk opzicht belangwekkende correspondentie uit te geven, mits er minimaal 200 voorintekenaars gevonden zouden worden.

    Daarom voeren wij, Rose-Marie Schreuders en Yvonne Sueters, namens de fans deze actie waarvoor wij uw aandacht en medewerking vragen, want het boek moet er komen!
    Samen met de column die hij op zijn sterfbed dicteerde (die ook in het boek wordt opgenomen) vormen deze brieven de laatste woorden van Robert Long, een testament van zijn visie op leven en dood.

    De eerste 200 intekenaars ontvangen bij het boek een genummerd document. Intekenaars betalen 17.50 euro (excl. verzendkosten); de winkelprijs wordt 25 euro.
    Op http://www.hetlaatstejaar.nl staat alle informatie. Daar kunt u ook intekenen. Dat kan eveneens via het correspondentie-adres:

    Rose-Marie Schreuders
    Kreutzerstraat 14
    5011 AA TILBURG

    Tegelijkertijd wordt intekenaars verzocht 20 euro per gewenst exemplaar over te maken op rekeningnummer 14.02.20.119 t.n.v. R.M. Schreuders te Tilburg inz. Het laatste jaar o.v.v. het bezorgadres.

    Voor info over de actie: [email protected]
    Cees van der Pluijm: http://www.vanderpluijm.demon.nl of [026] 351 98 48

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>