Erwin Olaf’s Black Tea Party – filmpje

IMG_20160511_183532Zondag 3 oktober organiseerde fotograaf Erwin Olaf in het Amsterdamse Paradiso de Black Tea Party: een viering van seksuele vrijheid en een protest tegen discriminatie en geweld tegen homo’s, onder de noemer ‘Ik ben boos’. Kunstenaarsduo Jeanette Groenendaal en Zoot Derks maakte deze video (klik hier) met feestgangers en een proloog en epiloog van Erwin Olaf. De video is een ‘work in progress’: het eindresultaat is nog niet af.

 

Amsterdam moet weer terug op de kaart als Gay Capital of Europe en een tolerante thuishaven voor homo’s en lesbo’s worden. Dat vindt Erwin Olaf jaarlijks zijn er in de hoofdstad ruim 80 aangiftes van fysiek geweld tegen homo’s. Om daad bij het woord te voegen, organiseerde hij de Black Tea Party. De ‘huiskleur’ van het uitverkochte feest was zwart. Het was niet het eerste feest van Olaf: de afgelopen tien jaar organiseerde hij samen met Joost van Bellen de roemruchte Fucques les Balles feesten in Paradiso. De Black Tea Party wordt in dezelfde traditie gehouden: absurdistisch, individualiteit en theater voeren de boventoon.

Lees ook:Erwin Olaf op de bres voor seksuele vrijheid
Lees ook:COC-prijs voor Erwin Olaf en Roze in Blauw
Lees ook:AIR en Paradiso organiseren het Milkshake Festival
Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Karin Bloemen lanceert actie tegen homofoob geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>