Transgenders in de Melkweg

IMG_20160516_144309Van donderdag 26 januari tot en met zaterdag 13 februari 1011 zijn in de Melkweg Galerie in Amsterdam twee exposities te zien in het kader van een bijeenkomst van transgender activisten van 3 tot 5 februari 2011. ‘Serious Game’ is een audiovisuele installatie van Anja Weber (fotografe, 1968) en Sabine Ercklenz (componiste, geluidsartiest en performer, 1967) uit Duitsland en toont portretten en interviews met 26 transgender activisten. Beide kunstenaars werken sinds 2007 met elkaar samen een willen met hun werk de discussie aanzwengelen. ‘Serious Game’ is hun tweede werk.

‘Genderfreedom!’ laat een serie portretten zien over de ‘queer’ life’, gemaakt door fotografe Daphne Channa Horn (Groningen, 1957). Met haar werk wil zij de kijker confronteren met issues die ze normaliter negeren. Ter gelegenheid van de bijeenkomst houdt Transgender netwerk Nederland (TNN) donderdag 3 februari een receptie in de Melkweg Galerie. De twee tentoonstellingen zijn woensdag tot en met zondag gratis te bekijken van 13.00 tot 20.00 uur.

Lees ook:Transgenders in de Melkweg
Lees ook:Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg
Lees ook:Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert ‘Legends Passed’
Lees ook:Zweedse jazz sensatie KOOP live
Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>