Turandot van Metropolitan Opera live bij Pathé

IMG_20160511_193957Voor de operaliefhebbers onder ons (en dat zijn er nogal wat): zaterdag 9 november 2009 zendt de New Yorker Metropolitan Opera de voorstelling ‘Turandot’ van Puccini live uit over de hele wereld. In ons land is de opera te zien in Pathé bioscopen in Amsterdam (Tuschinski), Den Haag (Buitenhof), Eindhoven, Groningen en Rotterdam (Schouwburgplein). ‘The Met’ is één van de meest befaamde operahuizen ter wereld. Door live voorstellingen over de hele wereld uit te zenden, kunnen operaliefhebbers buiten the Big Apple óók genieten van opera’s op topniveau. Naast de voorstelling zijn er beelden achter de schermen en live interviews. ‘Turandot’ is één van de negen opera’s die The Met dit seizoen uitzendt.

Turandot’ is de laatste opera van Puccini en gaat over een meedogenloze mannenhaatster, de Chinese prinses Turandot, die  mannen laat onthoofden als zij haar raadsels niet weten op te lossen. De rol wordt gespeeld door Maria Guleghina. Marcello Giordani vertolkt de rol van Calàf, de onbekende prins die haar liefde weet te winnen. Eén van zijn solo’s is de beroemde ‘Nessun Dorma’. Franco Zeferelli tekende voor de regie. De voorstelling begint om 19.00 uur en de entree kost € 29,50, inclusief een gratis drankje.

Lees ook:Gay Date Night bij de Nederlandse Opera
Lees ook:Amsterdam: Opera in het Park, ‘Salomé’
Lees ook:Opera over necrofiele homo-eend
Lees ook:Travobar Lellebel tien jaar in Amsterdam
Lees ook:Dodenherdenking: kameropera over homovervolging in Stopera Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>