Carnaval in Keulen: de grootste in Europa

IMG_20160515_181615Carnaval valt vroeg dit jaar: eind januari. Van 31 januari tot en met 5 februari viert de Duitse stad Keulen één van de grootste Europese carnavalsfeesten. Voor homo’s en lesbo’s lijkt het een beetje op onze Koninginnedag: van heide en verre komen ze naar Köln op de geplande feesten af, maar ook straatfeesten en de gigantische carnavalsoptocht van de ‘Kölsche Jekken’ (Keulse gekken) op maandag 4 februari: de ‘Rosenmontagszug’.

Donderdag 31 januari is het ‘Weiber Fastnacht’: sinds 1823 gaan Keulse vrouwen op die avond de straat op: in die tijd om elkaars hoedjes af te pikken en om van mannen hun stropdas af te knippen: hét symbool van mannelijke macht. Het is dan nog geen officieel carnaval: alleen in kroegen loopt men verkleed rond.


Op zaterdag 2 februari vindt in de Mühlheimer Stadthalle het ‘Rosa Funken Ball 2008′ plaats: de Keulse homo carnavalclub organiseert het jaarlijkse gekostumeerde bal. Dit jaar met een ‘Funkenrevue’ in 40er jaren stijl.
Er zijn maar liefst drie fetisj party’s. Leerfeest ‘Kerle vor die Säue’ op vrijdag in de Essigfabriek. 


De beren kunnen zaterdag naar het feest ‘Cockpit’ in de Alte Wartesaal. Op zondag kunnen homo –en hetero fetisj fans terecht op die locatie. De ‘Funkyboys’, voor jonger publiek, vieren voor de 40e maal feest op zaterdag in de Essigfabrik. 
De ‘Jecke Lesben’ laten het dit jaar afweten: ze ‘nemen een creatieve pauze’.

Lees ook:Carnaval in Keulen
Lees ook:Carnaval bij de Kölsche Jekken in Keulen
Lees ook:Rosa Karneval Köln 2017
Lees ook:Regenbogenball 2009 in Wenen
Lees ook:Rio: de moeder van het carnaval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>