Evita ziekenhuis ingeslagen

Wat was Dries Roelvink een fantastische Evita in VARA’s Mooi! Weer de Leeuw, waarin Paul de Leeuw iedere week een fake-Evita ontvangt, als persiflage op het zoveelste wegstemprogramma: Op zoek naar Evita. Een boom van een kerel in een witte jurk, blote armen en behangen met juwelen: een wolf in schaapskleren. Net als Evita, die zich in Argentinië naar de top neukte, tot ze aan de zijde van dictator Perron zat. In AVRO’s Op zoek naar Evita kijken kandidates met onschuldige poppenogen en ratelen over ‘de collegialiteit onder elkaar’, maar ze zouden mekaar om die rol natuurlijk het liefste de trap afduwen. Zoals in Wenen, 1982, toen de eerste cast vlak voor de première op straat in mekaar werd geslagen.  

 

De actrice, Isabella Weicken, moest met een gebroken neus naar het ziekenhuis: de première ging aan haar neus voorbij. Eigenlijk was het de reprise, want het jaar ervoor vond de echte Duitstalige première plaats in Theater an der Wien in Wenen. De politie greep twee daders in hun kraag: zware jongens, die ingehuurd bleken door … de manager van de tweede cast. Hij dacht dat hij haar voor zich terug kon winnen, als hij ervoor zorgde dat zij de reprise te doen kreeg. Kort ervoor had zij de relatie met hem verbroken. 

Ik was in die tijd als danser aan dit theater verbonden. Het was bizar, om tijdens de première op het toneel een Argentijn te moeten spelen die een dame toejuichde, die wij er met elkaar van verdachten dat ‘ze meer wist dan ze toegaf.’ De middag voor de première was ze urenlang door de politie verhoord, maar tijdens de voorstelling toonde ze geen spoor van emotie of vermoeidheid. De wolf in schaapskleren: ze was ongewild perfect voor de rol gecast. Weicken genas, kwam terug en de tweede cast werd eruit gebonjourd: zo gaat dat in de showbizz. www.vara.nl ; www.avro.nl (Op zoek naar Evita en Mooi! Weer de Leeuw met een Evita-vertolking zijn beiden op zondagavond op tv te zien) Zie ook: gay.blog 17-10, Evita was de vrouw van een fascist

Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring
Lees ook:Evita: het meisje, het volk en de taal
Lees ook:Héy, er zit een knop op je tv..
Lees ook:Evita was de vrouw van een fascist
Lees ook:Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>