Drie maal bloot tegen naakte muren

 

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het zijn Homodagen in De Kunstfabriek van 7 oktober tot en met 6 november 2007. Dat betekent veel torso’s maar men houdt het kuis: ‘In de woorden van Bert-Jan van Egteren, oprichter en directeur van De Kunstfabriek zijn het schilderijen “die gewoon thuis in de woonkamer kunnen hangen en die niet snel van de muur hoeven te worden getrokken als je moeder langskomt”. Het heet dan weliswaar Kunstfabriek, de voormalige schilders en oprichters, zitten ook in een oud fabrieksgebouw op het Westergas terrein in Amsterdam maar de werken komen van ambachtslieden uit.. China. Hoe mooi toch die globalisering Grieks naakt, door Chinese handen, aan Amsterdamse muren. 

We reizen even verder; Schilder Alexander von Agoston leeft en werkt in Berlijn en Chicago, maar nu hangen zijn werken, maar mooi in galerie Mooi-Man in Groningen. Dit met de bijsluiter: ‘’Männer sind wie Landschaften, mal laut, mal leise, doch im Bild immer still, denn wenn ich male ist es, als ob ich die Zeit anhielte und das Jetzt für immer gilt.’’ Waarvan akte.

Ook nog te zien tot en met 10 november zijn de schilderwerken van Bas Meerman in galerie De Praktijk in Amsterdam, dit onder de titel, Die Liebe und die Arbeit. Inderdaad: liefde is hard werken en voor je het weet sta je op straat.

 

 

Lees ook:Galerie Faubourg is niet meer, da’s nou Mooi-Man.
Lees ook:Op z’n paasbest
Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov
Lees ook:Stadsdeel Amsterdam Centrum weer in de bocht: vlaggen verboden.
Lees ook:Transgenders in de Melkweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>