Homoseks in Kralingse Bos moet minder

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Kralingse Bos in Rotterdam is al decennia lang een populaire cruisingplek voor homo’s. ‘Er wordt geadverteerd in Duitse Gayboekjes’,  staat in het veiligheidprogramma van een aantal jaren geleden. Wellicht bedoelt de politie daarmee de Spartacus Gay Guide, die jaarlijks álle gay plekken ter wereld onder de loep neemt. Halverwege de jaren negentig werd het bos enige tijd gesloten vanwege overlast: bewoners dreigden toen in te grijpen. Ook hier is tegenwoordig de landelijke trend te bespeuren: kappen en snoeien, zodat beschutte plekken verdwijnen en nietsvermoedende passanten ineens worden geconfronteerd met zaken, waarvan ze voorheen met al dat hoge struikgewas geen weet hadden.

 

Wat is erger, zou je denken? Cruisen is van alle tijden en toen struiken nog met rust werden gelaten, wist amper iemand wat zich erachter afspeelde, laat staan dat mensen er last van hadden. Nu bossen en parken meer en meer veranderen in grasvelden met rijtjes bomen, moeten allerlei instanties met elkaar polderen om tot een gezamenlijk plan van aanpak te komen. Bij het Kralingse Bos gaan politie, Stadstoezicht, Gemeentewerken en COC Rotterdam met elkaar om de tafel zitten: ‘De inzet is om de situatie beheersbaar te maken.’ Dat meldt het dagblad AD van vandaag. Woensdag overlegt de deelgemeente en de politie met en bij COC Rotterdam. COC-bestuurslid Milton Kanteman: ‘De deelgemeente wil de ontmoetingsplaats verkleinen. Als het beleid wordt aangepast, zullen wij dat verder bekend maken.’ Vraag: oppert ooit iemand wel eens de suggestie: ‘Laat die struiken gewoon staan’? En (om klachten over rotzooi te voorkomen): ‘Homo’s, ruim je troep op!’ Of zijn dat wel erg naïeve, ouderwetse en wellicht zelfs anarchistische ideeën?

Lees ook:Verdachte homo-moorden Kralingse Bos voor de rechter
Lees ook:Geen homopaaltjes in Kralingse Bos
Lees ook:Twintig jaar cel geëist voor verdachte homomoorden Kralingse Bos
Lees ook:Colt-case-team vindt moordenaar homo’s in 1993
Lees ook:Moeten homo’s openlijk over cruisen praten? Onzin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>