Hindostanen en homoseksualiteit

Binnen de Hindostaanse gemeenschap (Surinaamse Hindoestanen) in Nederland is homoseksualiteit nog steeds een groot taboe, waaruit voor de persoon in kwestie en zijn of haar familie veel leed voortvloeit. Een open gedachtewisseling over homoseksualiteit binnen de gemeenschap kan het taboe doorbreken en betrokkenen de steun bieden waar zij recht op hebben. Zaterdag 13 november 2010 organiseert Stichting Rainbow Den Haag in samenwerking met De Dialoog, Respect2Love en het Dienstencentrum Copernicus, het evenement ‘Hindostanen en homoseksualiteit’ (bron: persbericht).

 

Doel is bevordering van de sociale acceptatie van homoseksualiteit in de Hindostaanse gemeenschap. Spreker is Prof.dr. Chan Choeni, onlangs benoemd als bijzondere hoogleraar Hindostaanse migratie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn inleiding wordt gevolgd door een dialoog met de zaal. Een forum van sleutelfiguren met een religieuze, politieke, beleidsmatige en media achtergrond zal aan de dialoog deelnemen. Als afsluiting volgt een cultureel gedeelte met diverse Hindostaanse optredens.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Fonds 1818, De Dialoog en Respect2Love en is vrij toegankelijk voor alle burgers in Den Haag en wijde omgeving. De Dialoog is een krachtige en succesvolle methodiek om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Deze methodiek zal op die dag toegepast worden. ‘Hindostanen en homoseksualiteit’ wordt gehouden op zaterdag 13 november van 14.00 tot 23.00 uur in Dienstencentrum Copernicus, Daguerrestraat 16 in Den Haag. De entree is gratis; inloop vanaf 13.00 uur; aantal plaatsen: 140. Om verzekerd te zijn van een plaats, wordt aanbevolen vooraf te reserveren via telefoonnummer 070-3244222 (Fred Kleian, voorzitter Stichting Rainbow Den Haag) of per email: [email protected].

Lees ook:Haagse dialoogbijeenkomst Seksuele Gezondheid
Lees ook:Djambon Djowo – Javaanse cultuur en homo’s in Den Haag
Lees ook:Tien jaar Rainbow Den Haag
Lees ook:Weekendacademie bespreekbaar maken homoseksualiteit
Lees ook:Marcouch wil dialoog door confrontatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>