Jongeren chanteren homo’s in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom heeft een groep minderjarige jongeren het gemunt op homo’s. Via een datingsite zochten ze contact, maar tijdens de date werden ze beroofd en gechanteerd. Dat blijkt uit recent onderzoek. Aanleiding was een voorval op 4 mei dit jaar: een man gaf aan te zijn beroofd door jongeren, maar vertelde later dat hij met één van hen een afspraak had gemaakt via internet. Toen werd hij bedreigd met een vuurwapen en gedwongen geld te pinnen.

 

De pinactie is vastgelegd op een camera bij de pinautomaat. De recherche heeft de aangifte van één slachtoffer binnen, maar heeft informatie dat het er meer moeten zijn. Slachtoffers worden dan ook met klem gevraagd zich te melden op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anonierm (MMA, 0800-7000). Rechercheurs hebben maandag op drie plekken in Bergen op Zoom huiszoekingen gedaan en goederen in beslag genomen. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht.

Lees ook:Vijf meldingen van afpersen homo’s
Lees ook:Homonetwerk politie succesvol
Lees ook:Politie zoekt daders brute overval homorestaurant
Lees ook:Chat oplichter opgepakt
Lees ook:Politieproject ‘hatecrimes’ van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>