Paus hekelt opnieuw homohuwelijk en abortus

Er mogen wereldwijd nóg zoveel schandalen binnen katholieke instellingen naar buiten komen: de paus blijft hardnekkig vasthouden aan zijn vastgeroeste standpunten over abortus en het homohuwelijk. Volgens hem zijn en blijven dát ‘de meest verraderlijke en gevaarlijke dreigingen’ en kennelijk niet het seksuele misbruik van kinderen binnen de eigen gelederen. Dat opperde de paus vandaag in het Portugese bedevaartsoord Fatima, waar honderdduizenden pelgrims naartoe kwamen om de paus te zien en zijn hemelvaartsmis bij te wonen.

De paus is voor een vierdaags bezoek in Portugal. In Fatima riep hij zijn toehoorders op te komen voor het gezin, ‘gebaseerd op de onverbrekelijke band tussen man en vrouw’. In zijn ogen wordt het natuurlijke verschil tussen man en vrouw door het homohuwelijk ‘aangevallen’. Portugal legaliseerde abortus in 2007 na een referendum en het huwelijk wordt moet eerdaags worden opengesteld voor andere koppels dan uitsluitend een man met een vrouw, tenminste: als de president van het land de wet ondertekent. Tot nu toe weet hij de door het Portugese parlement goedgekeurde wet met een veto tegen te houden.

Lees ook:Paus ziet homohuwelijk als gevaar voor wereldvrede
Lees ook:Paus veroordeelt homohuwelijk in speech ‘omfloerst en op subtiele wijze’
Lees ook:Paus uit kritiek op homorechten
Lees ook:Bisschoppen praten over ‘heikele thema’s’ als homoseksualiteit
Lees ook:Homo’s als bloeddonor taboe in Portugal

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Paus hekelt opnieuw homohuwelijk en abortus

  1. renee

    Kan die walgelijke man ook aangeklaagd worden vanwege discriminatie?
    Ik ben lesbisch, getrouwd en doodsbang dat wer andere idioten deze uitlatingen overnemen en als legitimatie voor rammen gaan gerbuken.

      /   Reply  / 
  2. Heleen

    Zo zie je maar weer dat fanatisme in een geloof de meest afgrijselijke gedachtenkronkels geeft.
    Aan de schandpaal met deze walgelijke figuren, zij zijn niet capabel om een geloofsgemeenschap serieus te leiden.

      /   Reply  / 
  3. Gerard

    De katholieke kerk is zélf de meest verraderlijke en gevaarlijke dreiging, zeker met zo’n achterlijke ouwe gek aan het roer! Hij zou er beter voor zorgen om eerst eens binnenshuis de rotzooi op te ruimen! Hypocriete bende!

      /   Reply  / 
  4. Adam

    Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk reageert, de paus kan toch zeggen en vinden wat hij wil? Volgens het christendom is dat gewoon verkeerd, klaar. Ik ben zelf moslim, zelfde verhaaltje. Moet je niet komen zeggen ja is ouderwets blablabla. Ben je gelovig en gay? Dan ben je gewoon een gelovige die aan het zondigen is klaar punt uit. Als je het er niet mee eens bent moet je niet komen zeggen van, hey, pas het geloof maar aan. NOT dat is fout. En als je atheist bent dan maakt et je al helemaal neit uit wat de paus zegt want je bent dan toch van mening dat geloof onzin is.

      /   Reply  / 
    1. Mohammed

      Goed, dit kun je wel allemaal zeggen, maar als wij ineens vanuit een ander ideologisch uitgangspunt (ik noem bijv. het fascisme) gaan kijken en we bijv. zeggen dat joden of moslims een bedreiging zijn voor de samenleving, vind je dat dan ook kunnen? dan kun je ook wel zeggen: ‘tja, het hoort nou eenmaal bij de ideologie, dus mensen moeten niet zeuren’… het feit blijft dat je een bepaalde groep discrimineert op kenmerken die er niet toe doen en waar mensen niks aan kunnen doen. en omdat het ‘zo hoort in het christendom’ betekent nog niet dat het normaal is of zomaar moet kunnen.

        /   Reply  / 
  5. sportingact

    Neen deze gehoorgestoorde idioot kan niet aangeklaagd worden. Vrijheid van Godsdienst, weet je nog wel? Kerkelijke wetten blijken nog steeds boven de federale wetten te staan, en dan te bedenken dat 70% van nederlanders niet eens gelovig zijn of een geloof aanhangen. Ik denk dat de EU een krachtig protest moet laten horen of op zijn minst de landen waar het homohuwelijk en abortus al jaren gelegaliseerd is.

      /   Reply  / 
  6. sportingact

    ….En adoptie uiteraard……Excuus!!!

      /   Reply  / 
  7. richard

    Dit heet toch Fascisme of vergis ik me nu?.
    Ik word er verdrietig van en bang want de hele wereld kijkt maar naar de moslim terroristen en ziet niet dat er een heel groot gevaar uit deze hoek komt.
    Straks worden we weer op de brandstapel gezet door die idioot ??.

      /   Reply  / 
  8. Sportingact

    Nee hoor, realisme. We hebben onze mond waag en wijd open als je zegt dat je bijvoorbeeld vóór Wilders bent. Ben je dan een fascist?
    En je krijgt een schouderklopje als je zegt ik ben voor de PvdA. Nou dat is pas verkeerd bezig zijn. Je laten volpompen met o.a. propaganda uit linkse hoek en je doen geloven dat alles wat links is zaligmakend is. Dat is het niet en ook niet als je Pvv’r zou zijn. Je moet een afweging maken. Wat heeft links en wat heeft rechts te bieden. De wereld stopt echt niet bij de PVV. Je hebt een alternatief en dat is de VVD. En als je links bent D66.

    En in mijn laatste reactie bedoelde ik uiteraard niet Mohammed als gehoorgestoorde idioot, maar die man uit Rome in carnavalskledij vergeven van de mottenballen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>