Melig geintje over bezoek paus leidt tot rel

De paus komt in september naar Groot-Brittannië: er wordt druk gebrainstormd over de inhoud van zijn bezoek. In het Britse parlement en onder hoge ambtenaren in de ambtswoning van premier Gordon Brown circuleerde een memo rond met notities rond over het ‘ideale bezoek’. Dat meldde de Britse krant Sunday Telegraph dit weekend. De paus zou een homohuwelijk kunnen inzegenen, een abortuskliniek kunnen openen of een pauselijke condoomlijn kunnen lanceren.

Hij zou een duet kunnen zingen met de Queen om geld in te zamelen voor een goed doel. Verder werd de paus in het document geadviseerd om een aantal bisschoppen de laan uit te sturen in verband met de talloze pedofilieschandalen binnen de katholieke kerk. Het schrijven was hooguit een melig geintje en niet serieus bedoeld, maar de minister van Buitenlandse Zaken David Milliband zou ‘ontzet’ zijn. De schrijver van het epistel is overgeplaatst en de regering heeft excuses aan het Vaticaan gemaakt.

Lees ook:Paus haalt uit naar ‘moraal van porno en geweld’
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Zijn homo’s voortaan echt welkom in de katholieke kerk?
Lees ook:Oproep: Meer compassie voor Nederlandse katholieke LHBT’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>