Elke roze stem telt bij COC Haaglanden

Woensdag 3 maart 2010 zijn de gemeenteraads-verkiezingen: reden voor de werkgroep Politiek & Buitenland van COC Haaglanden om een aantal debatten in de regio te organiseren. In vier gemeenten worden kandidaat-raadsleden aan de tand gevoeld over hun verkiezingsprogramma, met name vanachter een roze bril bekeken: in Wassenaar, Den Haag, Zoetermeer en Westland. Op de website van de werkgroep verschijnen binnenkort de speerpunten van politieke partijen die handelen over roze onderwerpen (bron: persbericht).

 

Zondag 31 januari vindt het eerste debat plaats in Wassenaar, vanaf 13.00 uur in Herberg ’t Hoekje, Berkheistraat 48 (zaal open 12.00 uur). Wassenaar is met 26.000 inwoners de kleinste gemeente in Haaglanden. De raad telt 21 zetels; de VVD had er tot 2006 de absolute meerderheid. Donderdag 11 februari volgt een debat in het Bastacafé van COC Haaglanden, Scheveningseveer 7 in Den Haag: vanaf 19.00 uur (zaal open 18.00 uur). Den Haag heeft een lange traditie in het voeren van homobeleid. Sinds 1947 is er het COC gevestigd en er zijn verschillende homohoreca-gelegenheden. In de afgelopen raadsperiode werd een homonota vastgesteld. De stad telt 490.000 inwoners; de raad 45 zetels. Vrijdag 12 februari is Zoetermeer aan de beurt: in jongerencentrum Mevrouw Latenstaan, Karel Doormanlaan 2a, vanaf 20.30 uur (zaal open 19.30 uur). Ooit was Zoetermeer een klein dorp in de polder, maar sinds de jaren zeventig een stad met ruim 120.000 inwoners. De stad heeft nog geen homobeleid, maar het COC had er een poosje wel een aparte stadsgroep (inmiddels terziele). De gemeenteraad heeft 39 zetels. 

 

Westland sluit de rij op zondag 21 februari in jongerensociëteit Oikos aan De Harry Hoekstraat 86 in Wateringen: aanvang 14.00 uur (zaal open 13.00 uur). De gemeente Westland ontstond in 2004 door samenvoeging van vijf afzonderlijke gemeenten. De elf Westlander dorpen hebben samen bijna 100.000 inwoners. Zowel voor als na de fusie was en is er geen sprake van specifiek homobeleid. De raad telt 37 zetels. In de resterende gemeenten (Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk) organiseert COC Haaglanden geen verkiezingsdebat, maar de standpunten van de politieke partijen van deze gemeenten verschijnen binnenkort op de website van de werkgroep (bron: persbericht).

Lees ook:COC bij dodenherdenkingen in Haaglanden
Lees ook:Gemeenteraads-verkiezingen: Haagse politici door roze bril bekeken
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:Poolse Party bij COC Haaglanden
Lees ook:COC presenteert Diversity Bar & Disco Night

1 Reacties // Reageer

One thought on “Elke roze stem telt bij COC Haaglanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>