Homohuwelijk verboden, maar scheiden mag wel

IMG_20160602_125319Maar liefst driekwart van de inwoners van Texas stemde in 2005 tegen het homohuwelijk. Mensen van hetzelfde geslacht mogen er niet met elkaar trouwen, maar scheiden kunnen ze er wel. Een Texaans homokoppel was in 2006 naar Massachusetts afgereisd om daar met elkaar te trouwen: daar is dat wettelijk toegestaan. Ze keerden als gehuwd stel terug naar Texas, maar stapten onlangs in Dallas naar de rechter om weer van elkaar te scheiden.

De rechter in kwestie, de democraat Tena Callahan, zei volgens de Daily Morning News dat het constitutionele verbod op het homohuwelijk in strijd is met de gelijke rechten en daarmee met de Amerikaanse Grondwet. Nou stond de Amerikaanse Southern State al nooit bekend om haar tolerantie tegenover minderheden, maar deze rechter heeft tenminste iets van een eigen aandeel kunnen leveren in de strijd om gelijke rechten.

Lees ook:Texas erkent homoseksuele man als weduwnaar
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Afsluiten homohuwelijken Michigan na dag alweer gestopt
Lees ook:Ook rechter in Michigan kraakt verbod op homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>