Tweede Kamer ontvangt Petitie homo’s en school

Dinsdag 29 september 2009 neemt de Tweede kamer tussen 13.00 en 14.00 uur de petitie van het COC ‘Uit de kast, uit de klas’ in ontvangst. De Europese Commissie Gelijke Behandeling van de Raad van Europa tikte Nederland al op de vingers vanwege het feit dat wij  een wet kennen die het scholen toelaat homoseksuele leerlingen en docenten eruit te gooien. COC Nederland startte de petitie, met als doel om die wet homovriendelijker te krijgen (bron: voortgangsbericht COC).

 

De aanbieding van de petitie aan de Tweede Kamer is niet publiek toegankelijk, maar het COC nodigt iedereen uit om naar de ingang van de Tweede Kamer te komen (aan het Plein 2 in Den Haag). Bij voldoende belangstelling zullen de initiatiefnemers Kamerleden vragen naar buiten te komen om hun reactie te geven. Tot nu toe hebben ruim 18 duizend mensen hun handtekening gezet. Mensen die alsnog de petitie willen tekenen, of vrienden en familie erom willen vragen, kunnen vandaag nog terecht op de site: klik hier.

Lees ook:COC boos over halfslachtig standpunt kabinet
Lees ook:Roze Vredesloop Den Haag
Lees ook:Kamer eist homovoorlichting op elke school
Lees ook:Balkenende en Ter Horst weigeren COC petitie
Lees ook:Kotsmisselijke homojongeren melden zich ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>