COC boos over halfslachtig standpunt kabinet

COC Nederland meldt op haar site verontwaardigd te zijn over het standpunt over de ‘enkele feit’-constructie in de Algemene Wet Gelijke Behandeling, dat het kabinet naar buiten heeft gebracht. ‘Het standpunt brengt ons van de regen in de drup’, zegt voorzitter Wouter Neerings. Het COC bood dinsdag de petitie ‘Uit de kast, uit de klas’ aan de Tweede kamer aan: bijna 22.000 mensen tekenden de petitie tegen de ‘enkele feit’-constructie. handtekeningen. Balkenende en Ter Horst hadden geweigerd de paperassen in ontvangst te nemen.

Wanneer scholen zich beroepen op hun grondslag, is er geen sprake meer van discriminatie. Dat stelt het kabinet voor. Neerings: ‘Dat geeft scholen carte blanche om homoseksuele leerlingen en leerkrachten van school te sturen.’ Het voorstel druist in tegen de Europese regelgeving: Brussel hééft Den Haag er al over op de vingers getikt. Woensdag zou de Tweede Kamer zich erover buigen, maar dat debat is uitgesteld. Het is nog altijd mogelijk om de petitie te tekenen: klik hier.

Lees ook:Petitie tegen wegsturen homoseksuele docenten en scholieren
Lees ook:Minister laat homoleerlingen in de kou staan
Lees ook:COC start petitite voor voorlichting op elke school
Lees ook:Kotsmisselijke homojongeren melden zich ziek
Lees ook:Balkenende en Ter Horst weigeren COC petitie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>