Antidiscriminatie website gelanceerd

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft het startsein gegeven voor een antidiscriminatie campagne. Onderdeel is de lancering van een nieuwe website: www.discriminatie.nl. Daarnaast is een telefoonnummer geopend 0900-2354354 voor iedereen die vragen heeft of discriminatie wil melden. Ander onderdeel van de campagne zijn posters, advertenties en tv-spotjes. Samen met deze campagne werden de eerste cijfers bekend van het landelijk expertisecentrum van de politie (LECD), dat zich richt op diversiteit en bestrijding van discriminatie.

Vorig jaar werden 2240 gevallen van discriminatie bij de politie gemeld: 41% daarvan handelde om xenofobie, 17% om homofobie en 14% om religie. Het aantal incidenten tegen homo’s steeg licht. Op 23 juni werd een Wet gemeentelijke antidiscriminatie voorzieningen aangenomen. De campagne is een gevolg daarvan; Nederland is het eerste land in Europa dat deze mogelijkheden wettelijk regelt. De wet garandeert een landelijk netwerk van deze voorzieningen.

Lees ook:Discriminatie homo’s en Joden neemt toe
Lees ook:Wegpesten treft niet alleen homostellen
Lees ook:Campagne tegen discriminatie in Utrecht
Lees ook:Anti-homogeweld Amsterdam toegenomen
Lees ook:Homogeweld helemaal niet werk van allochtonen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>