Penis hagedis evolueert ‘razendsnel’

De penis van hagedissen evolueert ‘razendsnel’. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Harvard. Ze bestudeerden de penis bij 25 soorten anolissen, een hagedissensoort die veel voorkomt in het Caribisch gebied. Uit de studie blijkt dat de grootte en de breedte van de penissen naar verhouding snel evolueerde in de ontstaansgeschiedenis van de dieren. 

Andere kenmerken, zoals beenlengte, bleven bij anolissen veel constanter. Er werd al langer gedacht dat de penissen sneller veranderden: de vorm van de geslachtsdelen heeft een direct effect op de voortplanting. Als één mannetje een piemel kan laten zien die bij de vrouwtjes in de smaak valt, krijgt hij automatisch meer nakomelingen met diezelfde eigenschap. De wetenschappers vermoeden dat de geslachtsdelen van vrouwelijke anolissen minder snel evolueren, maar onderzoek moet nog uitwijzen of dat daadwerkelijk zo is.

Lees ook:Man krijgt bionische penis na ongeluk
Lees ook:Ideale man scheert schaamhaar af
Lees ook:Man met twee penissen hype op internet
Lees ook:Miley Cyrus treedt op in club G-A-Y Londen met sekspop en neppenis
Lees ook:Gemuteerd gen kan muizen lesbisch maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>