Lelystad ‘geeft kleur aan Coming Out Dag’

IMG_20160517_132906Regenboogstad Lelystad besteedt vanaf zondag 9 oktober aandacht aan Coming Out Dag die twee dagen later op de kalender staat. Zondag 16.00 uur is er een Roze Viering in de Ontmoetingskerk van de Protestante Gemeente. Dinsdag gaat bij 25 organisaties en bedrijven de regenboogvlag uit. Om twee uur opent een Lelystadse wethouder het nieuwe regenboogpad, een kleurrijk lint tussen FlevoMeer Bibliotheek/Stadhuis en het treinstation.

Daarna ze ze namens de gemeente Lelystad haar handtekening onder de Verklaring van Dordrecht. Daarin staan tien punten die bijdragen aan goed werkgeverschap voor transgenders. De verklaring is tot nu toe ondertekend door Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Enschede. Aansluitend organiseert Bureau Gelijke Behandeling Flevoland in de FlevoMeer Bibliotheek een minisymposium over LHBT’s en werk.

Lees ook:Hanzehogeschool Groningen geëerd voor transgendervriendelijkheid
Lees ook:Twaalf steden tekenen nota Plasterk
Lees ook:Ook Lelystad wil regenboogzebrapad
Lees ook:Amsterdamse opperrabbijn: ‘Homo’s zijn ziek’
Lees ook:COC roept op tot meer maatregelen voor transgender emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>