Leather Pride Amsterdam 2015

IMG_20160515_120958Woensdag 21 tot en met maandag 26 oktober vindt in de hoofdstad de 19e editie plaats van de Leather Pride Amsterdam (2016: klik hier). De jaarlijkse Gay Pride in augustus is voor alle LHBT’s, de leerversie richt zich op de leer- en fetisj scene. Sinds twee jaar heeft de Leatherpride concurrentie van de Amsterdam Fetisj Pride rond Hemelvaart. ‘Desondanks blijft het een vaste waarde op de Amsterdamse gay- en fetisj-agenda en worden ook dit jaar duizenden fetisj-liefhebbers in de hoofdstad verwacht’. Hoogtepunt is zaterdag vanaf 22.00 uur de Leather Pride Main Party in De Marktkantine aan de Jan van Galenstraat 6.

In 1995 vierde Motor Sportclub Amsterdam (MSA) zijn dertigste verjaardag met een mega feestweekend in een uitverkocht Hotel ArenA. Meer dan duizend enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland bewezen dat de hoofdstad rijp was voor een eigen Leather Pride. Het jaar erop organiseerde leer- en fetisjwinkel RoB de eerste editie. De bars en shops in de Warmoesstraat vormen het hart van de Amsterdamse leer- en fetisj scène en organiseren uiteenlopende party’s. De straat is één van de oudste van Amsterdam, maar de leerscene had een paar geleden te lijden onder een reeks sluitingen. Inmiddels is de straat terug op de roze kaart, al moeten we het sinds januari zonder de Argos (ooit Europa’s oudste leertent) en de roemruchte gay-seksbioscoop schuin ertegenover doen. Ook op andere locaties in de stad zijn er feesten en thema-avonden, zoals in Club Church in de Kerkstraat en de Web en Coockoo’s Nest bij de Nieuwezijds Kolk.

Lees ook:Leather Pride Amsterdam 2016 – donderdag 27 t/m maandag 31 oktober
Lees ook:Amsterdam Gay Leather Pride 2014
Lees ook:Amsterdam Leather Pride 2013
Lees ook:Leatherpride Amsterdam 2012
Lees ook:Mr Leather Amsterdam 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>