Antwerpen Gay Pride Parade

IMG_20160522_141747Meteen na de Amsterdam Gay Pride neemt Antwerpen het stokje over met de Antwerp Pride tot en met zondag 12 augustus 2012. Hoogtepunt is de Pride Parade op zaterdag 11 augustus: voor het eerst sinds jaren staat de optocht terug op het programma van de Belgische havenstad. In 1979 vond de allereerste Pride Parade in Antwerpen plaats; de jaren daarna wisselden Brussel en Antwerpen elkaar ieder jaar af. Sinds 1996 is Brussel de vaste stek voor de Pride Parade (in het voorjaar), terwijl de Antwerp Pride zich beperkte tot evenementen en activiteiten om de eigen homoscene te promoten.

Op verzoek van velen komt de Pride Parade dit jaar terug in Antwerpen. De roze optocht begint om 14.00 uur bij Hangar 41 op de Sint-Michielskaai. De tocht voert naar het Wave Festival, van 15.00 tot 23.00 uur op de Cadixstraat.

Lees ook:Antwerpen Gay Pride 2015
Lees ook:Antwerpen: ‘woonbuddy’s’ voor LHBT-vluchtelingen
Lees ook:Antwerp Pride 2014
Lees ook:MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016
Lees ook:Antwerpen beleefde grootste Gay Pride ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>