Roze Maandag Tilburg 2012

Maandag 23 juli 2012 beleeft de Tilbugse Kermis voor de 21e keer Roze Maandag (2013: klik hier). Ma. De zomerkermis is de grootste van de Benelux en duurt tot en met zondag 29 juli. Op de altijd wat stille maandag werd 22 jaar geleden een homo-integratiefeestje georganiseerd. Dat had zo’n succes, dat Roze Maandag een feit was. Inmiddels is het met honderdduizenden bezoekers het grootste homo/hetero-evenement in de Benelux. Thema dit jaar is ‘Dress Pink’.

 

De RozeMaandagExpress vertrekt ’s morgens vanuit Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg. Na aankomst in Tilburg vertrekt de roze karavaan met duizenden mensen naar het Pieter Vredepein, het hart van de kermis. Daar wordt de dag om 13.00 geopend met een optreden van Edsilia Rombley. Het middagprogramma gaat verder met drag queen acts en muzikale ondersteuning van de Radio 10 Gold-DJ Peter Snijders. Om 17.00 uur barst voor de vierde keer het dance event Think Pink los. Het evenement op de kermis duurt tot 01.00 uur. Nieuw dit jaar is de roze camping in de Muzentuin, maar feestgangers moeten wel hun eigen tent meenemen.

 

Niet alleen de kermis, heel Tilburg kleurt roze. Het epicentrum van Roze Maandag is te vinden in de Stadhuisstraat. Het Piusplein wordt omgedoopt tot Girlpower Piusplein, speciaal voor vrouwen. De hele dag en avond is het feest in de bierhal, met optredens van onder meer Paul Turner, Patty Brard en Bonnie St Claire. Op de Korte Heuvel komt een nieuw evenement: Dirty City Disco, met een vijf meter hoog podium, DJ’s, gogo-dancers en drag queens. Traditiegetrouw worden ook dit jaar roze wuppies verkocht ten bate van het Aids Fonds. De GGD vaccineert gratis tegen Hepatitis-B op de Spoorlaan. Wie zijn eerste prik komt halen, maakt kans op een ballonvaart over de kermis. De NS zet extra nachttreinen in.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Roze Maandag 2011
Lees ook:Roze maandag op de Tilburgse Kermis: 24 juli
Lees ook:Tilburgse Kermis: Roze Maandag 2016
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>