Queer & Asian: roze onderdeel CinemAsia Filmfestival Amsterdam


Woensdag 4 tot en met zondag 8 april 2012 is de Balie in Amsterdam het domein van de 5e editie van CinemAsia, het tweejaarlijkse filmfestival met Azië in de picture. Vast onderdeel van het festival is Queer & Asian. Bleef het bij de eerste editie in 2003 nog bij de vertoning van één film, inmiddels is dat uitgegroeid uit tot een belangrijke hoeksteen van de programmering van het festival. De roze medemensen leven in Azië vaak nog ver  weggestopt in de marge, maar op het filmfestival krijgen ze een hoofdrol in zeven films.

Special guwest is Fan Popo, regisseur van ‘Be a Woman’ en bekend homorechtenactivist in China. Hij is pas 25, maar heeft al een aantal roze films op zijn naam staan, is festivaldirecteur van het HLBT centrum in China en van het Beijing Queer Filmfestival. Hij is aanwezig bij de vertoning van zijn films en zit in het Freedom of Speech Panel, zaterdag vanaf 18.45 uur. Vrijdag organiseert het International Institute for Asian Studies en Uva Pride een Engelstalige lezing: ‘Exploring Indonesian LGBT life’. Die avonds bespreekt Fan Popo zijn film ‘Be a Woman’ en begint om 23.30 uur het Queer Karaoke Kaos.

Lees ook:Queer & Asian tijdens CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Homofilm Queer China op CinemAsia Filmfestival
Lees ook:Eerste roze filmfestival in India
Lees ook:Vrouw & Film – Internationaal Filmfestival Assen
Lees ook:Queers of Hongkong & Amsterdam tijdens CinemAsia Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>