Homodisco Cockring Amsterdam dicht

Opnieuw verliest Amsterdam een geliefde homo-uitgaansgelegenheid: de Cockring in de Warmoesstraat is dinsdagochtend op last van de politie dichtgetimmerd. Er blijft op die manier weinig over van  snode plannen van bobo’s bij gemeente en roze gemeenschap om Amsterdam weer als Gay Capital op de kaart te zetten. De ene na de andere homotent sluit, om uiteenlopende redenen. Bij de Cockring was dat drugshandel.

 

Na maandenlang onderzoek viel de politie eerder deze maand de disco binnen, hield vijf mensen aan en vond onder meer cocaïne, xtc en chriystal meth. Amsterdam hanteert een sluitingsbeleid, waarbij een tent onmiddellijk op slot gaat, als er harddrugs of wapens worden gevonden. Volgens de politie bezorgden twee huisdealers de bezoekers geregeld drugs: zij zitten nog in voorlopige hechtenis. Ook werd een spuitbus pepperspray gevonden, dat onder de Wet wapens en munitie valt. In het kader van het onderzoek werden vier woningen doorzocht: op één daarvan werden harddrugs gevonden. Medewerkers bagatelliseerden één en ander in de Gay Krant: ‘bij deze inval is in verhouding tot het aantal bezoekers een relatief kleine hoeveelheid verboden stoffen aangetroffen bij het publiek en een aantal medewerkers. De leiding van de club heeft na de inval al verbeteringen aangebracht in de beveiliging en heeft dat gepresenteerd op het stadhuis.’ Dat kon niet voorkomen dat de tent tóch dicht moest; voor hoe lang is niet bekend. De Cockring verwacht niet dat dit permanent is, omdat het in haar 25-jarig bestaan geen problemen heeft veroorzaakt.

Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring
Lees ook:Cockring heropent als Club Fuxxx
Lees ook:Vijfduizend jaar oud skelet transgender gevonden
Lees ook:Politie-inval in kantoor hiv-project Oeganda
Lees ook:Razzia in leerbar Antwerpen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homodisco Cockring Amsterdam dicht

  1. Jan Modaal

    Wie doet het licht uit in the city formally known as the gay gate to Europe.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>